Boktips på läslovet

Det som känns är den tredje boken i vår Mindfulnes-serie för barn. Anna Bjärkvik och Caroline Midbeck har tidigare släppt En känsla av mig och En del av allt i samma anda. Boken riktar sig till barn från 3 år och uppåt, och många uppskattar böckerna eftersom  de innehåller både bilder och text som ger upphov till diskussion kring ämnen man vanligtvis inte berör.

Bloggaren Marias bokhylla har lämnat följande recensions av Det som känns:

Betyg 4 av 5.

Tvååringarna tycker: De är lite för små för själva temat, men de gillar bilderna och pekar väldigt mycket på olika saker som de upptäcker och ser. Speciellt kul för dem är att leta efter hunden och elefanten.

Fyraåringen tycker: Han lyssnar, men har lite svårt att ta in budskapet eftersom han inte är van av den här typen av böcker. Han svarar på vissa saker men när det kommer till att slappna av och lite såna saker, blir han rastlös. Men han gillar bilderna och det känns också som att han blir lite lugnare efter att vi läst den. Med lite övning så.

Mamman tycker: Den här bokserien är en väldigt mysig idé. Det blir ju inte en regelrätt saga utan istället får barnet lite frågor eller saker de ska tänka på, känna efter eller svara på. Tillsammans med de fantasifulla och färggranna (men inte skrikiga) bilderna så blir det en väldigt harmonisk läsning som jag tror att de flesta mår bättre av.