Ehrlin Publishing vann Årets Internationella Utmanare

En kväll utöver det vanliga väntade oss när vi steg in genom de breda portarna till de charmiga lokalerna i Munksjömagasinen. Det var galastämning i luften och förväntningarna hos de ca 450 gästerna var höga. Vi var nominerade i kategorin “Årets Internationella Utmanare” och fick under kvällen det glädjande beskedet att vi kunde gå hem som vinnare. Att ett litet förlag från Huskvarna kan slå igenom och sälja miljontals böcker ute i världen är, om något, ett bevis på att allting är möjligt om man bara tror.

När författaren och VD:n Carl-Johan Forssén Ehrlin tog emot priset fick han frågan: “Vad är det som gör att man väljer att starta bokförlag idag?” Svaret blev: “Jag brinner för att hjälpa människor.” Just att hjälpa människor är den centrala delen i vårt förlagsarbete, det som driver oss att vilja nå ut till fler. En av de internationella framgångarna vi nått under 2016 var att Kaninen som så gärna ville somna såldes i över 800 000 exemplar bara i Japan. En häftig tanke att böckerna ligger hemma hos miljontals familjer på olika språk, något som Carl-Johan träffsäkert sammanfattade: “Förmodligen somnar några barn till mina böcker nu under intervjun.”

Stort tack till alla som stöttar och peppar oss att göra bra saker. Oavsett om det är en kommentar på vår Facebook-sida, ord från tacksamma föräldrar vi möter, eller priser från en jury som gillar det vi gör, så står vi ödmjuka och tacksamma för att vi får bidra till något som är så mycket större än oss själva.

Läs mer om galan och se reprisen på jnytt.se.

Besök vår Facebook-sida om du gillar det vi gör och vill följa vår väg framåt.

Foto: Katrin Bååth