En känsla av mindfulness

”Sitter du på marken ibland? Precis som ett träd eller en blomma som liksom hänger ihop med jorden, mår du också bra av att sätta dig med rumpan nära, nära marken och nästan känna att du och jorden sitter ihop. Du kan låtsas att du är ett träd med rötter som når långt ner i jorden under dig. Även om det stormar och blåser känner du dig stark och modig.”

En känsla av mig låter ditt barn upptäcka sin kropp och lära känna sig själv. Anna Bjärkvik är yogainstruktör och entreprenör. Hon upplevde som barn att vuxna sällan var intresserade av att prata om livet, kroppen och jaget. När hon själv blev mamma föddes också en drivkraft att hjälpa både stora och små att lära känna sitt inre barn.

En känsla av mig är första boken i en serie av tre. Del två, En del av allt, släpptes i mars i år. Tredje delen i denna mindfulness-serie släpps i september. I Det som känns får barnet på ett avslappnat och lekfullt sätt upptäcka känslorna som rör sig runt i kroppen och reflektera över hur det känns när det pirrar, bultar och kittlar, eller om känslorna behöver pysa ut – kanske som tårar, gäspar, skratt eller sång.