Integritetspolicy

Hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter

Det är viktigt för oss att du som kund känner dig trygg när du handlar hos oss och vi har därför nedan gjort en sammanfattning av hur vi i skyddar, hanterar och använder personuppgifter på Ehrlin Publishing AB.

Vad vi sparar och varför

De uppgifter vi har om dig är de uppgifter vi får när du besöker vår sajt, och när du handlar hos oss. Här kan du läsa mer om hur vi använder cookies.

När du lägger en order sparar vi namn, adress, telefonnummer, e-postadress, kundnummer, leverans- och betalningsuppgifter samt IP-adress. Detta för att kunna fullgöra vår del av avtalet med dig.

I vår orderhantering samarbetar vi med Klarna och Förlagssystem för betalning och logistik. Här är länkarna till deras integritetspolicy:

Förlagssystem

Klarna

För att kunna skicka information till dig om din order samt om du godkänt det, digital kommunikation i form av nyhetsbrev och sms, sparar vi din e-postadress och ditt telefonnummer. Din adress behöver vi för att kunna leverera ditt paket på bästa sätt. De personuppgifter vi får i samband med köp sparas också för eventuell framtida support, reklamationer och garantier.

Information om hur du och andra besökare navigerar på vår sajt samt hittar till oss samlar vi in via Google Analytics. Här kan du läsa mer om hur vi använder cookies.

Så länge sparar vi personuppgifter

Personuppgifter sparas under den tid det finns en pågående användarrelation samt i enlighet med lämnat samtycke. Vi behandlar inte kunddata som är äldre än två år, men för vår bokförings skull behöver vi spara köphistorik i sju år. Vill du att vi ska ta bort dina personuppgifter tidigare än så, eller vill säga upp ditt samtycke angående exempelvis digital kommunikation i form av nyhetsbrev, är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så ordnar vi det direkt. Vill du inte längre ta emot nyhetsbrev från oss kan du även avregistrera dig via länk direkt i nyhetsbrevet.

Så skyddar vi dina personuppgifter

När du ger ifrån dig uppgifter om dig själv i samband med köp ska du alltid kunna vara trygg med att vi hanterar dina personuppgifter på ett säkert sätt. Känslig information såsom kontokortsnummer skickas alltid krypterad (SSL) för att utomstående inte ska kunna komma åt informationen. Informationen lagras inte av oss på Ehrlin Publishing utan skickas endast vidare till kreditkortsföretaget. Överallt där känslig data skickas är överföringen krypterad, t ex i ditt konto och i kassan. Vi arbetar även på daglig basis med att se till att både vi och våra system är i fas med aktuell säkerhetsstandard.

Dina rättigheter

Du har alltid rätt till att när som helst få ett utdrag på vilken information vi har om dig och få veta hur samt i vilket syfte personuppgifterna används. Skulle du inte vara enig med hur vi använder dina personuppgifter har du rätt till att göra invändningar samt ta tillbaka ditt samtycke. Du har också rätt att begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig.

Du är varmt välkommen att kontakta oss för att få svar på frågor och funderingar kring dina personuppgifter. Du når oss på info@ehrlinpublishing.com.