Modiga Morris lär barn hantera olika känslor och rädslor

”Morris är en nyfiken och modig kille som oftast är glad och tycker om att ha roligt. Han gillar att upptäcka saker och leka tillsammans med sin syster och sina vänner. Han tycker om att klättra i träd och särskilt att hänga upp och ner i grenar. Morris bor med sin mamma, pappa och storasyster Molly. De har precis flyttat och Morris har tagit med sig alla sina saker till det nya hemmet.”

Modiga Morris – En vecka upp och ner är en annorlunda bok där barn får lära sig hur de enkelt kan hantera svåra känslor genom att tänka på ett nytt sätt. Författaren Carl-Johan Forssén Ehrlin har inspirerad av beteendepsykologi utformat en berättelse som ger dig och ditt barn verktyg för att förstå och lättare kunna hantera situationer i vardagen.  Carl-Johans första bok, Kaninen som så gärna ville somna, har gjort succé världen över och översatts till 46 språk.

@ninasbokhylla har recenserat boken på instagram:

“Modiga Morris – En vecka upp och ner, är en riktigt fin bok där Modiga Morris under veckans gång lär sig att identifiera sina känslor och sätta ord på dem. 💖Vi får följa Morris när han ska börja på sin nya förskola. Han är ledsen då han saknar sina kompisar. Morris och hans syster identifierar känslan, tar reda på var den sitter i kroppen och hur den känns. Vad kan de göra för att det ska kännas bättre? Under veckans gång är Morris både ledsen och rädd. Han känner smärta och saknad, men är även glad och omtänksam. Att Morris får prata om sina känslor är viktigt, och det är lätt för oss som läser boken att spinna vidare på våra barns erfarenheter. De vill gärna berätta, och det är oerhört viktigt att de får det! Det är också väldigt lätt att i vardagen komma tillbaka till boken i vissa situationer! 🌟”Kommer ni ihåg hur Morris…” Författaren Carl-Johan Forssén Ehrlin är inte bara tvåbarnspappa och författare, utan även beteendevetare och en av Sveriges främsta coacher inom kommunikation och personlig utveckling. Han har skrivit fler barnböcker, bl a ”Kaninen som så gärna ville somna” Illustrationerna i Modiga Morris är helt fantastiska. Katarina Vintrafors har inte bara lyckats fånga händelserna på bild, utan även lyckats förmedla Morris känslor med ansiktsuttryck och blickar! 🤗I boken finns också en del som är för oss vuxna, där vi får tips och exempel på hur vi tillsammans med barnen kan jobba med det som beskrivs i berättelsen! Tack för en fantastisk fin bok!”