Ny sömnbok i november

Äntligen kan vi avslöja titeln på nästa sömnbok. Den heter Traktorn som så gärna ville somna och är den tredje delen i succéserien som får barn att somna över hela världen. Barnet får följa med på en avslappnande åktur tillsammans med Traktor Alex där de träffar figurer som Gäspande Moroten, Trötta Trädet och Lättsövda Leon.

Boken har likt de tidigare böckerna ett sövande syfte där sagans språk och utformning uppmuntrar till att få barn att somna. Författaren Carl-Johan Forssén Ehrlin har återigen lyckats skapa magi och får effektivt barn att sova genom att till exempel räkna stjärnor med Farbror Trollkarl, svaja ihop med sömniga blommor och lägga sina tankar på en barkbåt och skicka iväg den på sjön.

Boken släpps 3 november men har redan lovordats av testläsare:

”När vi läser boken om Traktorn somnar vår son mycket snabbt och det finns inte en chans att läsa hela boken för honom innan han somnar.”

”Vi uppskattar massor att det nu kommit nya vänner till Kalle Kanin som vi kan variera med. Speciellt Traktorn. Vår son älskar traktorer.”

TIPS: På vår Facebooksida ”Kaninen och hans vänner som så gärna ville somna” pågår just nu en tävling där du kan vinna ett signerat förhandsexemplar. Till tävlingen!