VABruari i antågande

Februari, eller VABruari.  närmar sig med stormsteg, den månad då flest antal VAB-dagar tas ut. Läsa är ett bra tidsfördriv när man inte orkar göra så mycket mer än att sitta i soffan. Våra böcker passar både stora och små sjuklingar, passa på att ha en mysig lässtund tillsammans. Här kommer några boktips för dig som vill läsa tillsammans med barnen:

*I bokserien om vardagsrutiner finns det 4 olika berättelser som kan få de tråkigaste vardagsrutinerna att bli en rolig lek. I böcker får du tips om tandborstning, påklädning, matvägran och handhygien. Räven Ralf borstar tänderna, Hjälten Hjalmar klär på sig, Valle Vampyr äter mat och Hunden Edit tvättar tassarna är skrivna av Amanda Thörn, som även marknadsför rutinkort under företagsnamnet Lilla Margreth, och illustrerade av Tinna Ahlander.

*En annan bokserie handlar om mindfulness, där får barnen bland annat upptäcka sin kropp och lära känna sig själv. En känsla av mig, En del av allt och Det som känns är skrivna av Anna Bjärkvik, yogainstruktör och illustrerad av Caroline Midbeck.

*I boken Modiga Morris: en vecka upp och ner får du följa Morris som flyttar och byter förskola. Under veckan råkar Morris ut för vardagliga situationer som du får tips om hur du kan hantera; allt från spindelfobi, mörkerrädsla och saknad. Boken är skriven av Carl-Johan Forssèn Ehrlin som även skrivit succéboken Kaninen som så gärna ville somna.