PRODUKTINFORMATION

Författare: Anna Bjärkvik
Språk: Svenska
Utgiven: 2019-09
Illustratör: Caroline Midbeck
ISBN: 9789188375872
Vikt: 500 gram

Det som känns : mindfulness för barn

av Anna Bjärkvik
Inbunden, Svenska, 2019

119.00kr

Slut i lager

I Det som känns får barnet på ett avslappnat och lekfullt sätt upptäcka känslorna som rör sig runt i kroppen och reflektera över hur det känns när det pirrar, bultar och kittlar, eller om känslorna behöver pysa ut – kanske som tårar, gäspar, skratt eller sång. Direkta frågor skapar tid för reflektion som stärker barnets fantasi och känsla för kropp och sinne. Inspirerad av mindfulness och yoga öppnar boken upp för fysiska och sinnliga upplevelser där både den vuxne och barnet har möjlighet att komma i närmare kontakt med sig själva.

Övningar som att knacka fram ett leende och fylla kroppen med magisk smet varvas med tankar om hur kärlek känns och vad man ska göra om man känner sig arg.

Bilderna är fantasifulla med många detaljer som väcker kreativitet och nya tankar. De harmoniska färgerna och det behändiga formatet på ca 30 sidor gör denna bok till en fin gåvobok. Den fungerar också utmärkt för barngrupper som vill upptäcka världen tillsammans.

Författaren Anna Bjärkvik är yogainstruktör och entreprenör. Hon upplevde som barn att vuxna sällan var intresserade av att prata om livet, kroppen och jaget. När hon själv blev mamma föddes också en drivkraft att hjälpa både stora och små att lära känna sitt inre barn. I hennes barnboksserie ”Minfulness för barn” finns också En känsla av mig och En del av allt.