PRODUKTINFORMATION

Författare: Elin Liljero Eriksson och Linda Johansson
Språk: Svenska
Utgiven: 2019-11
Formgivare: Sanna Sporrong
ISBN: 9789188375797
Antal sidor: ca 200
Vikt:

Låt oss prata om att ses IRL: att uppleva varandra i en digital samtid

av Elin Liljero Eriksson och Linda Johansson
Hårdband, Svenska, 2019

189.00kr

Att mötas IRL – viktigare än någonsin

Den där magin som kan uppstå i mötet med en annan människa har vi nog alla upplevt någon gång. Ändå verkar allt fler tro att det går lika bra, eller ännu bättre, att vårda sina relationer digitalt. Riskerar vi att förlora de positiva effekterna som ett IRL-möte kan ge, såsom ökad empati, högre välmående och djupare relationer? Många känner en desperat vilsenhet i hur de ska parera livet i den digitala och fysiska världen, så hur kan vi göra fysiska möten centralt igen? 

Journalisterna Elin Liljero Eriksson och Linda Johansson ger sig ut på en personlig resa och dyker ner i forskning för att reda ut frågor som de själva söker svar på: Vad är poängen med att ses IRL? Hur påverkas vår identitet av att döma människor med en millisekunds svepning? Finns det recept på ett bra samtal? Och hur lär man sig konsten att vänta utan att vilja slå ihjäl tiden på skärmen? Författarna förklarar varför IRL-mötet är viktigare än någonsin – kanske en räddning för vår tid. 

I boken delar även personer som tv-profilen och trädgårdsmästaren Victoria Skoglund, hiphopartisten Kaveh ”Kodie” Kabinejad samt Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Ångestpodden, med sig av hur de väljer att leva mellan den digitala och den fysiska världen.