PRODUKTINFORMATION

Författare: Mirijam Geyerhofer
Språk: Svenska
Utgiven: 2019-9
Formgivare: Eva Lindeberg
ISBN:9789188375841
Antal sidor: 160
Vikt: 500 g

Lite trött bara annars bra-hur du överlever sömnbristen under småbarnsåren

av Mirijam Geyerhofer
Fyrfärg, hårdband. Svenska, 2019

I handeln finns det hyllmeter av litteratur som vill få människor att sova bättre, men ”Lite trött bara, annars bra” ska vara mycket mer än så – den ska även vara en tröstande och hjälpsam kompis. En kompis med humor! Det ska bli en slags handbok där vi tar experter till hjälp för att förbereda de blivande föräldrarna på vad som komma skall, en bok att skratta åt när man gråter av trötthet under ändlösa vaknätter, en bok som hjälper en att förstå varför man mår som man gör – och som med hjälp av snälla metoder och goda råd kan ge både lösningar och hopp.

”Den 5 december 2016 låg jag i en ambulans på väg mot ett väntande stroketeam på akuten i Malmö. En stund tidigare hade min kropp plötsligt stängt av, jag kunde varken gå ordentligt eller koordinera mina armrörelser. Men jag hade inte fått en stroke, och den påföljande MS-utredningen visade heller ingenting. Diagnosen löd: Du är bara trött.

Ett och ett halvt år tidigare hade vi blivit tvåbarnsföräldrar och lillasysterns totala ointresse av att sova lika gott som sin bror hade nu lett till att min kropp kollapsade. Efter den där ambulansfärden tog det ytterligare nästan ett år innan jag fick börja sova ordentligt, och nu när jag är ute på andra sidan måste jag skriva en bok som förklarar hur det är möjligt att gå från att vara trött småbarnsmorsa till misstänkt strokepatient på så kort tid. För är det något jag märkt de senaste åren så är det att jag inte är ensam. Sverige är fullt av trasiga och sjuka småbarnsföräldrar som inte får hjälp eftersom man ”ska” sova dåligt under småbarnsåren, och de behöver den här boken.”

Författaren Mirijam Geyerhofer har en bakgrund som journalist och driver också en mottagning för borttagning av tatueringar. Hon är mamma till två och bor i Malmö. Hon har en stark fanskara via bloggen och instagram (@mirijam_geyerhofer) där hon idag har över 4000 följare.